Utilizări
Adaugă-l la cărnuri, supe, aperitive și salate, pentru a potența aroma mâncărurilor.
Pentru o friptură de neuitat, poți adăuga o picătură de ulei esențial de Piper Negru la marinada de friptură.
Combină Piper Negru cu ulei de Coriandru (frunză) pentru a da rețetelor tale o notă condimentată.
Indicații de utilizare
Difuzare: Pune trei-patru picături în difuzorul ales..
Utilizare ca aromatizant alimentar: Diluează o picătură în 125 ml de lichid.
Uz extern: Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș. Pentru baie, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș. Pentru utilizarea ca parfum, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș.
Precauții
A se dilua înainte de utilizare. Folosiți o picătură pe zi. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Evitați contactul cu ochii și cu mucoasele.
Beneficii primare
Intensifică aroma preparatelor culinare.
Are un conținut crescut de monoterpene și sesquiterpene.
Descriere aromatică
picant, iute, fructat, condimentat
Metodă de extragere
Distilare cu aburi
Partea plantei
Fruct
Constituenți principali
Cariofilen, limonen, caren, sabinen