Utilizări
Adaugă ulei de Lămâie la apa de băut, pentru un gust răcoritor sau ca alternativă la băuturile carbogazoase și îndulcite.
Adaugă ulei de Lămâie la gustările și deserturile tale preferate, pentru o notă dulce-acrișoară.
Adaugă una-două picături de ulei de Lămâie la soluția de curățat într-un flacon cu pulverizator, pentru o aromă revigorantă în timp ce cureți mesele, blatul de bucătărie sau alte suprafețe.
Indicații de utilizare
Difuzare: Pune trei-patru picături în difuzorul ales.
Utilizare ca aromatizant alimentar: Diluează o picătură în 125 ml de lichid.
Uz extern: Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș. Pentru îmbăiere, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș. Pentru parfumare, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș.
Precauții
Poate cauza sensibilizare cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau vă aflați sub supraveghere medicală, consultați medicul. Evitați contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile. Evitați expunerea la soare sau raze ultraviolete timp de 12 ore după aplicarea produsului.
Beneficii primare
Aromatizarea mâncărurilor.
Favorizează buna dispoziție când este aplicat local.
Descriere aromatică
Curat, proaspăt, citric, luminos
Metodă de extragere
Presare la rece/Stoarcere
Partea plantei
Lămâie (coajă)
Constituenți principali
Limonen, ß-pinen, γ-terpinen