Utilizări
Folosește-l pentru aromatizarea aperitivelor și preparatelor pe bază de carne.
Combină-l cu Busuioc, Cardamom sau Mentă creață.
Diluează uleiul și masează-l sau pulverizează-l pe piele înainte să ieși afară.
Indicații de utilizare
Difuzare: Pune trei-patru picături în difuzorul ales.
Utilizare ca aromatizant alimentar: Diluează o picătură în 125 ml de lichid.
Uz extern: Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș. Pentru baie, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș. Pentru utilizarea ca parfum, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș.
Precauții
Poate cauza sensibilizare cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau vă aflați sub supraveghere medicală, consultați medicul. Evitați contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.
Beneficii primare
Aromatizarea mâncărurilor.
Purificator și tonifiant.
Descriere aromatică
Citric, ierbaceu, iz de fum
Metodă de extragere
Distilare cu aburi
Partea plantei
Frunză
Constituenți principali
Geranial, neral