cuisoare clove arvi.ro | Blog Herbalist | Magazin de Zen |

Cuișoare – aroma căldurii interioare

cuisoare clove doterra arvi.ro | Blog Herbalist | Magazin de Zen |

Denumire botanica : eugenia caryophyllata

Denumire populara : 

Descriere forma : 

Habitat : Indonezia 

Parti utilizate : muguri nedeschiși de floare. 

Metoda de extracție: Pentru muguri se folosește distilarea cu apă sau abur ce produc un ulei galben pal. 

Aroma : picantă, dulce

cuisoare clove mule arvi.ro | Blog Herbalist | Magazin de Zen |

Istorie 

În Insulele Maluku (Indonezia) se obișnuia să se planteze un copac de cursoare la nașterea fiecărui copil, ca să existe o indicație despre vârsta lui. Pe lângă utilizarea sa culinară , cuișoarele sunt și un bun medicament pentru „de toate”. 

Din cuișoare se obține nu doar uleiul din muguri de floare cu care suntem obișnuiți. Se folosește și frunza copacului, iar uleiul rezultat din frunze are proprietăți puțin diferite. 

Acțiune terapeutică 

  • Are efect de încălzire, motiv pentru care este utilizat pentru masaj.
  • Ajută la menținerea curățeniei dinților și a gingiilor. 
  • Are proprietăți antioxidante puternice.
  • Adesea este folosit în bucătărie în rețete de toamnă și iarnă, dar și în prepararea deserturilor. 

Stiai ca poti cumpara uleiuri esentiale
cu pana la 25 % reducere ?

Devina membru DoTerra

Acțiune Spirituală 

Uleiul de cuișoare este o aroma vie ! El stimulează mintea și constientizarea extrasenzorială. Utilizat constant, poate ajuta la descoperirea și amplificarea puterilor extrasenzoriale și magice.

Accesul la cunoașterea străveche sau banca de cunoștințe universală este facilitat de cuișoare , deoarece îmbunătățește memoria. Nu va mirați când începeți să vă amintiți brusc momente de mult uitate din viața voastră sau aveți amintiri pe care nu le recunoașteți. 

Este adeseori folosit în ritualuri pentru atragerea banilor, prosperității și a norocului, cât și pentru atragerea iubirii. Pentru dragoste este folosit atunci când scopul este legarea și consolidarea relațiilor, și prieteniilor în care au existat probleme. Cuișoarele sprijină vindecarea emoțională și sexuală (in special uleiul din frunze) 

Fiind un ulei dezinfectant, uleiul de cuișoare poate fi folosit cu încredere pentru purificarea spațiilor sacre și creșterea vibratililor spirituale. 

Acțiune emoțională 

Uleiul de Cuișoare ajută persoanele  să scape de mentalitatea de victimă și sentimentului de influențare exterioară exagerată. Victimele se percep ca nefiind în stare să schimbe ceva, astfel acest ulei le ajută și le da curajul să iși apere drepturile, să treacă la fapte, să fie capabile să ia decizii independente de exterior și alte influențe. 

Aromele vii ale cuișoarelor pot ajuta la început de un nou drum spre alegere sinelui propriu, susțin în desprinderea de tiparul auto-trădării și a co-dependenței, oferindu-le spațiul să se reconecteze cu ei însuși și cu integritatea lor personala. Uleiul de cuișoare ne ajuta să învățăm să punem limite și să spunem NU atunci când nu este în concordanță cu dorința sufletului. 

Cuișoarele sunt asociate cu spargerea tiparelor abuzive și de victima, începuturi, curajul, hotărârea, creativitatea, inspirația, pofta și bogăția de orice fel.

Emoții negative : Mentalitatea de victima, învins, dominat, transformat în sclav, teama de respingere, intimidat, controlat, co-dependent. 

Emoții pozitive : Abilitat, limite clare, protejat, curajos, independent, capabil, cu inițiativă, integritate. 

 

 

Stiai ca poti cumpara uleiuri esentiale
cu pana la 25 % reducere ?

Devina membru DoTerra

Moduri de utilizare 

Pentru menținerea igienei bucale : 1 picătură de ulei dizolvată în 125 ml de apa pentru gargară, sau o picătură pe pasta de dinți 

Pentru proprietățile sale termale : 3-4 picături se combină cu uleiul de masaj, pentru uleiul ce va fi folosit pentru întregul corp. 

Pentru gătit : 1 picătură de ulei 

Uz aromatic : Inhalați direct din sticluță sau difuzați 

Us topic : Diluată 1 picătură sau mai puțin în ulei purtător și aplicată peste chakra sacrala (abdomenul inferior) A se dilua cu atenție ! 

Uzi intern : 1-2 picături sub limbă sau în capsulă vegetală sau diluat în apă. 

Atenție – a se evita uleiul de cuișoare în timpul sarcinii, poate cauza iritații de piele dacă nu este diluat corespunzător utilizării și vârstei, a se folosi cu moderație. 

 

Divinație 

Cuișoarele sunt excepționale pentru alungarea energiei și a entităților negative, fiind de fapt o amuletă excelentă împotriva răului. Se poate folosi pentru desfacerea farmecelor, dar și pentru a creste reușita magiei albe. Sporește protecția în sesiunile de divinație și clarviziune a celui care intră în starea respectivă. 

Este foarte util și pentru protecția celui care lucrează cu energia. Dacă găsiți ulei din frunzele copacului de cuișoare, protecția este mai puternică.  

Aspecte astrale 

Zodiac : Berbec, Leu , Pești, Săgetător , Scorpion 

Sistemul Solar  : Jupiter, Marte, Mercur, Soare 

Elemente : aer , pământ , foc 

 

Sensibilitate cutanata posibila. Se dilueaza cu ulei de baza purtator pentru a reduce la minimum orice sensibilitate a pielii.
Daca sunteti gravida, alaptati sau sunteti sub supraveghere medicala, consultati medicul inainte de folosire.

In Magazin de ZEN găsiți acest ulei aici 

Vă așteptam in grugul Arvi.ro să ne povestești propria experiență și să găsi multe informații pe subiect!

*Text preluat si sintetizat din multe surse 

Afișez singurul rezultat

Facebook
WhatsApp
Sale!
, , , , , ,

Clove

122 lei

Cuișoare | Eugenia caryophyllata

 

Beneficiile și utilizările cuișoarelor datează încă din antichitate, în China, India și alte părți ale lumii. Uleiul esențial de Cuișoare este obținut din mugurii nedeschiși ai florilor unui arbore veșnic verde. Mugurii de cuișoare conțin o cantitate semnificativă de eugenol, o substanță chimică activă care conferă acestui ulei esențial o aromă energizantă și o gamă largă de beneficii. Cuișoarele se utilizează de mulți ani la realizarea de preparate dentare, bomboane și gumă de mestecat, datorită aromei și capacității lor de curățare a gurii. Ca mirodenie în bucătărie, uleiul de Cuișoare conferă o aromă condimentată oricărui fel de mâncare sau desert.

Descriere

Utilizări

Datorită caracteristicilor sale calde condimentate, uleiul esențial de Cuișoare este completarea perfectă pentru rețetele tale preferate de toamnă sau de sărbători.
Înainte să te speli pe dinți, pune o picătură de ulei de Cuișoare în 125 ml de apă și folosește soluția la gargară
Adaugă o picătură de ulei de Cuișoare pe periuța de dinți înainte de a pune pasta, pentru a avea dinți curați și respirație proaspătă.

Indicații de utilizare

Uz intern: Diluează o picătură în 125 ml de lichid.

Uz extern: Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș. Pentru îmbăiere, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș. Pentru parfumare, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș.

Precauții

A se dilua înainte de utilizare. Folosiți o picătură pe zi. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Evitați contactul cu ochii și cu mucoasele.

Beneficii primare

Se utilizează frecvent drept condiment la gătit.
Contribuie la curățarea dinților și a gingiilor.

Descriere aromatică

Foarte condimentat, cald, lemnos, cu o notă de bază de piele tăbăcită

Metodă de extragere

Distilare cu aburi

Partea plantei

Mugur

Constituenți principali

Eugenol

Informații suplimentare

Greutate 15 g

Te pot interesa ...

Articole similare 

Stiai ca poti cumpara uleiuri esentiale
cu pana la 25 % reducere ?

Devina membru DoTerra

© 2021 All rights reserved​

Realizat cu multa ❤ pentru uleiuri esentiale


Warning: Attempt to read property "post_type" on int in /home2/r86464nata/arvi.ro/wp-content/plugins/events-manager/classes/em-event-post.php on line 207
Shopping Cart
Scroll to Top