basil copie | Blog Herbalist | Magazin de Zen |

Busuioc – regele plantelor

basil arvi busuioc | Blog Herbalist | Magazin de Zen |

Denumire botanica : OCINUM BASOLICUM 

Denumire populara : busuioc obișnuit, busuioc dulce, busuioc franțuzesc

Descriere forma : frunze ovale, strălucitoare cu ghirlande de flori albe mici

Habitat : Africa și Asia. În Europa în special Franța, Italia, Bulgaria dar și Egipt

Recoltare

Parti utilizate

Metoda de extracție  distilare cu aburi a varfurilor inflorite ale plantei 

 

Aroma  simplă, picantă, dulce , proaspată 

 
 Istorie 

Titlul de Rege al Plantelor a fost primit pentru ca numele său, basilicum provine din grecescul basileus, care înseamnă rege, și basilikos, care înseamnă regesc. 

Astfel, pentru greci , busuiocul era regele plantelor și un ingredient folosit atât pentru ungerea regilor, cât și în bucătărie. Tot grecii au descoperit că busuiocul contracarează înțepătura de scorpion, motiv pentru care în sec. 19 busuiocul este asociat semnului zodiacal Scorpion. 

Și egiptenii au descoperit această plantă miraculoasă, ghirlandele găsite în mormintele egiptene susțin idea precum cp busuiocul ar fi fost folosit pentru ritualuri religioase. 

În Italia busuiocul simboliza iubire și era considerat un afrodiziac. Pentru a curăta aerul în cameră și a proteja casa de vrăjitorii era împrăștiat pe podele in casă.

Stiai ca poti cumpara uleiuri esentiale
cu pana la 25 % reducere ?

Devina membru DoTerra
Acțiune terapeutică

Recomandat pentru tratamentul bolilor digestive, ușurarea digestiei dificile și dureroase, elimină flatulența, spasmele gastrice, ameliorarea senzației de greață și a stării de vomă. 

Recomandat In caz de menstruație întârziată, de scurtă durată și pentru crampe menstruale. 

Ameliorează spasmele musculare, guta, artrita și reumatismul. Recomandat după exerciții fizice și mușchi obosiți. 

Aroma vie a busuiocului reduce tensiunea nervoasă, depresia și epuizarea nervoasă. Este cel mai bun tonic pentru nervi, deoarece busuiocul dezinfectează, fortifică și reface. Recomandat pentru oboseală mentală, dificultate de concentrare și pentru a limpezi mintea. 

Crescând energia firească a trupului, busuiocul va ajuta să ajungeți la un echilibru și să vă îmbunătățiți starea generală de sănătate. 

Acțiune Spirituală 

Stimulator și înviorător, aromele vii ale busuiocului aduc claritate pentru luarea deciziilor și în determinarea scopului vieții. 

Stimulează curajul pentru apărare și pentru obținerea succesului. 

Busuiocul este folositor în onorarea și comemorarea morților și alinarea supărării din pricina morții. 

Fiind o plantă a casei, busuiocul o protejează de entități rele, atragând binecuvântare, confort, noroc, pace și prosperitate. Busuiocul ajută la manifestarea dorințelor, frumuseții vieții, prieteniei, creșterii personale și a prosperității.  Aroma vie a busuiocului oferă echilibru, susține în orice schimbări, concentrare și vindecare.

Busuiocul poate fi un bun prieten atunci când doriți să schimbați sau să vă recuperați în urma unor obiceiuri rele, să vă lăsați de stimulente înșelătoare sau în cazul abuzului de substanțe. Oferă speranță și optimism, două emoții importante pentru succes. 

Acțiune emoțională 

Acest ulei este excelent pentru stările de neliniște, anxietate și deznădejde. Dacă simțiți epuizare, nivel scăzut de energie, starea de copleșire și incapacitatea de a face față stresului vieții de zi cu zi , busuiocul vă poate ajuta. Acesta poate întări glandele suprarenale și ajuta corpul să își reintre în ritmul normal de somn, activitate și odihnă. 

Busuiocul induce un sentiment de fericire, încredere și forță. Regele plantelor promovează relațiile sănătoase, aliniind problemele între iubiți, mai ales acolo unde este vorba despre fidelitate.  Folosiți-l pentru atragerea iubirii, dar și pentru desfacerea farmecelor și alungarea negativității. Pentru cupluri busuiocul ajuta la probleme sexuale, fertilitate și creșterea vitalității. 

Emoții negative : temător, copleșit, epuizat, sleit de puteri, obiceiuri negative

Emoții pozitive : energizat, reînnoit, reîmprospătat, odihnit, purificat, întărit 

Moduri de utilizare 

Inhalații – direct din sticluță, sau din palme

Topic  3-5 pic peste glandele suprarenale (regiunea lombara), sau pe tălpi, dimineața și înainte de culcare.

Difuzare 

Ingestie și în alimentație (daca este destinat) – 1-2 pic, sub limbă, intro capsulă vegetală, sau dizolvate în apă. În alimentatie 2-3 pic vor da o aromă incredibilă mâncării tale. 

!Atenție! A se evita în timpul sarcinii; dacă aveți epilepsie sau alte tulburări, care se manifestă prin crize, se va folosi cu moderație; poate cauza iritații pe piele, a se dilua conform graficului.  

Divinație 

Busuiocul ajută și sporește abilitățile de divinație și este folositor iîn dezvoltarea abilitaților extrasenzoriale, mai ales în clarviziune. Este de asemenea foarte util în protecția parapsihologică. 

Busuiocul este incredibil de util atunci când folosim magia și terapia cu îngeri, magia de apărare și magia elementelor. Folosirea sa este susținută și de asocierea cu energia Dragonului. 

Aspecte astrale 

Zodiac Berbec , Leu , Scorpion 

Sistem Solar Marte, Pluto , Venus 

Elemente Aer, Foc

Vise 

Citește despre busuioc în vise aici . 

!ATENȚIE ! Sensibilitate cutanată posibila. Se diluează cu ulei de baza purtător pentru a reduce la minimum orice sensibilitate a pielii. Dacă sunteți gravidă, alăptați sau sunteți sub supraveghere medicală, consultați medicul înainte de folosire.

În Magazin găsiți Busuioc / Basil  aici 

Vă asteptăm în grugul Arvi.ro să povestim propria experiență cu Busuioc !

*Text preluat și sintetizat din multe surse 

Facebook
WhatsApp
,

Basil

202 lei

Busuioc | Ocimum basilicum

Uleiul de Busuioc are o aromă caldă, condimentată, dar totodată ierbacee, conferind calm și stabilitate. Uleiul de Busuioc asigură beneficii extraordinare pentru minte și corp, datorită conținutului său ridicat de linalool, care îl face ideal pentru reducerea stărilor de tensiune, dacă este aplicat pe tâmple și pe ceafă. Utilizat frecvent la gătit, uleiul de Busuioc dă o aromă proaspătă de ierburi cărnurilor, pastelor și aperitivelor.

Descriere

Utilizări

Adaugă-l la rețetele tale italienești preferate, pentru un gust revigorant.
Combină-l cu uleiurile esențiale de Mușcată și Portocală sălbatică, pentru un masaj aromatic care binedispune.

Indicații de utilizare

Difuzare:Pune trei-patru picături în difuzorul ales.

Utilizare ca aromatizant alimentar: Diluează o picătură în 125 ml de lichid.

Uz extern: Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș. Pentru îmbăiere, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș. Pentru parfumare, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș.

Precauții

Poate cauza sensibilizare cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau vă aflați sub supraveghere medicală, consultați medicul. Evitați contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.

Beneficii primare

Induce o stare de calm și vigilență.
Conferă o aromă proaspătă de ierburi diferitelor feluri de mâncare.

Descriere aromatică

cald, condimentat, cu aromă de ierburi

Metodă de extragere

Distilare cu aburi

Partea plantei

Frunză

Constituenți principali

Linalool

Informații suplimentare

Greutate 15 g

S-ar putea să-ți placă și…

Te pot interesa ...

Articole similare 

giveaway 2 | Blog Herbalist | Magazin de Zen |
Cadouri

Giveaway pentru cei studioți, studenți, elevi, sau focus la muncă

Vești bune! Deschidem cel mai mare #giveaway de ulei esențial pentru cei studioși – 1 ulei esențial de Mentă și 1 ulei esențial de Portocală sălbatică.

#Menta inhalată va oferi claritate, va spori atenția și concentrarea.
#Portocala sălbatică va scădea stresul și îți va oferi o stare de bine și motivație.
Să îmbunătățim experiența studiului ! Learning is fun!

CITESTE »
levantica_camp lavanda_arvi_arome
Uleiuri esentiale

Levantica – 5 +1 moduri de a utiliza

5 +1 moduri de a utiliza Levăntică , numita și Lavandă pe plan fizic care pe langa mirosul ei calmant, este un ulei polivalent, iata cateva beneficii pe care ni le aduce pe 5 planuri importante ale vieții noastre cotidiene.

CITESTE »

© 2021 All rights reserved​

Realizat cu multa ❤ pentru uleiuri esentiale


Warning: Attempt to read property "post_type" on int in /home2/r86464nata/arvi.ro/wp-content/plugins/events-manager/classes/em-event-post.php on line 207
Shopping Cart
Scroll to Top