nevoie_de_apartenenta

Nevoia de apartenență – 6 uleiuri esențiale si 5 soluții zilnice de ajutor

Sentimentul de apartenență este crucial pentru satisfacția vieții noastre, fericirea, sănătatea mentală și fizică și chiar longevitatea. Ne oferă un sens al scopului și al sensului.

Din poziția cuiva care a plecat la 14 ani de acasă și a trăit de atunci singură 28 de ani (dublu!!!), cel puțin la 500 km de familie, pot vorbi despre nevoia de apartenență din propria experiență. 

Cercetările au arătat că pierderea apartenenței a fost asociată cu stres, boală și scăderea bunăstării și depresie. Fără un sentiment de apartenență, este ușor să te simți pierdut și singur. Care este un loc destul de înfricoșător în această lume largă, în special pentru copiii noștri.

Cu toții avem nevoia de apartenență, de a ne simți parte dintr-un trib sau familie, să ne simțim iubiți si acceptați. Este natura ființei umane. Ne dorim conexiune, intimitate și un sentiment de unitate. Din punct de vedere evolutiv, cooperarea și relațiile de grup au dus la un nivel crescut de supraviețuire. 

Maslow a simțit că era atât de importantă încât a plasat apartenența chiar deasupra nevoilor fiziologice și de siguranță, în ierarhia sa de nevoi. Încă de la începuturile speciei noastre, au existat lucruri cărora le aparțin: familii, țeluri, comunități, triburi, țări, religii pentru a numi doar câteva. Dar în epoca modernă, toate acestea se schimbă.

Dintr-o perspectivă cosmică, s-ar putea vedea că acest lucru este așa pentru că – din cel mai mare punct de vedere – suntem cu adevărat Unul. Venim dintr-o singură energie, o singură sursă, o singură viață.

Intra în lumea minunata a uleiurilor esențiale

Aromaterapie & DoTerra

Cedru (cedarwood sau Juniperus virginiana) –  susține conexiunea , sentimentul de apartenență și nevoia de expunere socială. 

Cedrul aduce oamenii mai aproape pentru a experimenta puterea și valoarea comunității.  Pentru persoanele cu un simt al individualității supra-dezvoltat, celor care preferă să se bazeze doar pe ei însuși (sau așa au învățat și o fac inconștient ) cedrul va ajuta să își permită să fie sprijiniți de familie, prieteni sau comunitate, să învețe să accepte să primească ajutor sau suport de orice natură. Pentru că realitatea este întodeauna în mintea noastră, Cedrul este un ulei perfect pentru cei care se simt singuri, distanți și separați, de ei însuși cât și de lume. 

Copacii de cedru cresc împreună. Ei fac parte din familia pe care o numim pădurea. Corpurile lor asemănătoare stâlpilor (identitate) ajung spre cer ca turlele templelor (scop comun) și rădăcinile lor sapă adânc (baza similara), legându-le atât de pământ, cât și de cer (dualitate). Cedrii sunt întruchiparea cerului și pământului, precum și interfața dintre cele două. De asemenea, ne arată, prin felul în care cresc împreună și se grupează, valoarea comuniunii și a sprijinului reciproc, păstrându-și în același timp eul interior. 

Există această confuzie prin care apartenența înseamnă pierderea proprii identități. Realitatea este fix opusul acestei credințe. Comunitatea este și devine mai puternica exact prin individualizarea și susținerea fiecărui membru din grup, cu abilitățile si darurile sale. 

Este posibil ca sentimentul de apartenență să fie slab sau sa lipsească pentru ca unul din elementele care stau la baza lui este slăbit. Se poate lucra independent pe fiecare, pentru a ridica emoția până la nivelul comuniunii cu celelalte elemente, și crea sau doar întări sentimentul de apartenență. 

Tămâia – deconectat , abandonat, atașament sănătos, masculin

Tămâia este unul din uleiurile cele mai puternice, numit și uleiul uleiurilor. Desi acest ulei este incredibil de puternic, este în același timp și blând, ca un tată iubitor, care hrănește, îndrumă și protejează. Tămâia creează un scut de apărare al corpului în fața influențelor negative și sprijină

sufletul pe calea către propria evoluție. Tămâia aduce lumină acolo unde este întuneric, ridică barierele impuse de minte și distruge zidurile din jurul inimii. Este un adevărat sprijin în crearea unui atașament sănătos în general, dar și față de masculin. 

Celor care se simt abandonați sau uitați le reamintește că sunt iubiți și protejați.

Mir – siguranță, încredere, feminin 

Mirul hrănește legătura sufletească cu propria mamă și cu Mama Natură sau Universul . Acest ulei îi sprijină pe cei care nu au putut stabili o legatură puternica cu mama lor în copilărie, indiferent dacă este vorba despre o distanțare între copil și mama biologică sau Mama Natură însăși. 

Mirul poate ajuta să refacă legătura și să vindece dezechilibrul. Mirul ajută sufletul să simtă  dragostea și prezența ocrotitoare a unei mame, reale sau imaginare. Mirul oferă protecție împotriva efectelor daunătoare pe care lumea exterioară le poate avea asupra emoțiilor, ajutând a pe om să se simtă în siguranță, la fel cum ar face și caldura dragostei materne. 

Odată ce legătura dintre mama și copil s-a rupt, sufletul își poate pierde capacitatea dobândită în copilărie de a avea încredere în ceilalți. Sentimentele de încredere sunt înlocuite cu sentimente de frică și de convingerea că lumea din jur este un loc nesigur. Mirul îi ajută pe acești oameni să se elibereze de frică. Le reaprinde încrederea în suflet, punând bazele unei legături sănătoase cu Mama Natură. 

Magnolia  – comunitate, conexiune, interacțiune 

Magnolia conectează oamenii la energia matriarhatului divin. Această sursă de feminitate spirituală se așteaptă ca oamenii să se trateze reciproc cu mila si compasiune. Magnolia clădește un spațiu ocrotitor în interiorul intim, pentru a le permite celor care o folosesc să învețe lecții importante despre interconectivitatea umană și despre traiul în dragoste și armonie de la acest nivel superior al conștiinței. Mai mult, reduce distanta dintre oameni și înlătură tot ce le-ar putea umbri capacitatea de a-și vedea semenii ca având nevoi, dorințe și dureri asemănătoare cu ale lor. Îi încurajează pe toți oamenii să interacționeze la un nivel profund spiritual, fără să provoace durere sau suferință și îi îndeamnă să se abțină de la a-i vedea pe ceilalți drept inferior sau superiori propriei persoane.

Maghiran – conectat , relații sănătoase, iubitor 

Maghiranul ii ajută pe cei incapabili să aibă încredere în ceilalți sau să clădească relații puternice, bazate pe încredere. Această incapacitate își are adesea rădăcină în greutățile experimentate de- lungul vieții. Astfel se dezvoltă o frică de apropiere în cadrul relațiilor cu ceilalți. Pot apărea tendințe de izolare socială, credința prin care abținerea și mai mare de la interacțiunea cu semenii, va aduce un sentiment de siguranță (falsă) și ocrotire. O altă formă de protecție adeseori aleasă de aceste persoane este să își saboteze, inconștient, relațiile de lungă durată.

Maghiranul descoperă barierele pe care aceste persoane le-au ridicat pentru a se proteja de ceilalți. Scoate la iveală tipare de refuz a interacțiunii sociale, de distanțare de ceilalți sau de răceală emoțională. Cei care au nevoie de uleiul de Maghiran se folosesc de aceste strategii de adaptare și apărare cel mai adesea neintenționat. În adâncul lor, își doresc să aibă parte de legăturile apropiate pe care le sabotează singuri la nivel de subconștient.

Maghiranul învață că la baza tuturor relațiilor stă încrederea. Îi sprijină pe cei care îl folosesc prin sporirea căldurii lor sufletești și încrederii în situațiile sociale. Maghiranul înduplecă inima și vindecă rănile trecutului, reaprinde flacăra încrederii în relații, pentru ca persona în cauză să înflorească pe dinăuntru, dar și pe dinafară.

Odată ce ajunge să se simtă iubită și în siguranță, devine mai capabilă să se arate așa cum este ea de fapt. Măghiranul reface încrederea și deschiderea către ceilalți, permițând astfel crearea unor legături puternice, bazate pe iubire, în prietenii și relații amoroase.

Mesteacan – respingere, acceptare ajutor

Mesteacănul îi încurajează pe cei care il folosesc sa accepte ajutorul atunci când li se oferă. Adesea, cei obișnuiți să își poarte singuri povara nu știu cum să primească ajutor. Mesteacănul îi sfătuiește să nu devină ei însuși motivul pentru care nu sunt sprijiniți, respingând-i pe cei dornici să le ofere ajutorul. Le reamintește că uneori e nevoie de mai multă putere pentru a accepta ajutorul decât sa te descurci de unul singur.

Mesteacănul ii invață pe cei care au nevoie să aibă încredere că, și în momentele în care se simt abandonați de toți ceilalți, NU sunt singuri, nici în suferință nici în ajutor, că este întodeauna cineva  care poate să ajute și doar acceptarea acestei posibilități va aduce acest om aproape, și Dumnezeu / Forța Supremă / Mama Natura / Universul o să le fie întotdeauna alături.

Stiai ca poti cumpara uleiuri esentiale
cu pana la 25 % reducere ?

Devina membru DoTerra

„ Este nevoie de un sat pentru a crește un copil ” este un proverb african care înseamnă că o întreagă comunitate de oameni trebuie să asigure și să interacționeze pozitiv cu copiii pentru ca acești copii să aibă parte de și să crească într-un mediu sigur și sănătos.

La viteza cu care trăim în aceasta lume mereu grăbită și tot mai închisă în propria bulă,  azi mai mult ca oricând, și în special pe 1 decembrie – Ziua Marii Uniri – Ziua Națională a României, este important să înțelegem, ne simțim uniți, să simțim că aparținem familiei din care provenim sau familiei adoptate, prieteni, comunități de interes, comunitații în care locuim. 

Putem începe să ne creștem sentimentul de apartenență la nivel micro, prin acțiunile noastre zilnice. 

1.Un telefon familiei, mai des decât pana acum. Da știu, toti suntem ocupați, dar timpul trece, distanța crește

De pus pe priorități ! 

2.O vizita unor prieteni, un telefon, un mesaj, și insistă! Nu te minți și distanța sperând că celălalt va reveni sau nu mai merită relația, nu știi ce lupte duce și poate este doar o zi nepotrivită, în care chiar are nevoie de suportul tău!  

Prieteni , mi-e dor de voi să stăm la o masa mare, să mâncăm, să râdem, chiar și să plângem împreună! 

3.Caută cluburi, cursuri, comunități cu care să rezonezi, să creezi un mediu în care vii cu drag , simți că ești primit, acceptat și poți ieși în siguranță din zona ta de confort și interacționa în afara cercului tău obișnuit.  

Comunitatea de Tango, mulțumesc universului că acum 10 ani am primit cadou de ziua mea această lume minunată cu oameni incredibili de primitori și multe brațe deschise . 

4.Când simți să te izolezi, întreabă-te dacă este o nevoie fizică de odihnă sau emoțională. Și acționează diferit. Statul pe canapea singur acasă este ok atunci când ești doar obosit fizic și psihic. Pentru emoțional, trebuie să ieși afară, să interacționezi, să vorbești nimicuri cu vecina sau vânzătoarea magazinul de la colțul blocului. Folosește stimuli externi cum ar fi sa privește pe stradă grupuri de prieteni râzând zgomotos și amintește-ți când ai simțit această emoție , fie ia veche de 30 de ani, și lasă-te purtat de ea. 

buna întrebare, buna … 

5.Difuzează, miroase arome vii ale uleiurilor esențiale Zilnic ! Fă un obicei din asta și vei vedea rezultatul în scurt timp. Puterea Mamei Natură transpusă în plante și ulei esențial pur, funcționează indiferent dacă credem în ele. Mama Matură nu greșește și este întodeauna alături de noi! 

Cedru + Tămâie + Mir + MagnolieMăghiran + Mesteacăn 

Revin încă o data la aliniatul cu care am început – Sentimentul de apartenență este crucial pentru satisfacția vieții noastre, fericirea, sănătatea mentală și fizică și chiar longevitatea. Ne oferă un sens al scopului și al sensului.

Anthony Robins spunea ca,  calitatea vieții noastre este direct influențată de calitatea relațiilor noastre . Și completez eu, și al comunitații de care aparținem. 

Keep smiling, Keep it Zen 

 

Atenție. Sensibilitate cutanata posibilă atunci când folosiți anumite uleiuri esențiale. Informați-vă sau citiți cu atenție recomandările. Aceste uleiuri se diluează cu ulei de baza purtător pentru a reduce la minimum orice sensibilitate a pielii. 

Dacă sunteți gravidă, alăptați sau sunteți sub supraveghere medicală pentru boli cronice consultați medicul înainte de folosirea uleiurilor esențiale.

Magazin de Zen găsiți  aici 

Vă așteptam in grugul Arvi.ro să ne pe povestiți propria ta experiență și găsi multe informații pe subiect!

*Text scris, inspirat, preluat și sintetizat din multe surse. 

Afișez singurul rezultat

  , , , , , , , , ,

  Cedarwood | Cedru

  99 lei

  Cedru | Juniperus virginiana

  Cunoscut pentru culoarea sa bogată și aroma caldă și lemnoasă, uleiul esențial de cedru oferă o multitudine de beneficii. Este originar din zonele cu climă rece, îi priesc altitudinile mari și crește până la 30 de metri înălțime. Uleiul esențial de cedru evocă sentimente de vitalitate și o stare de bine, care amintesc de dimensiunile impunătoare și forța arborelui din care este extras. Aplicat local, uleiul esențial de cedru are proprietăți purificatoare. De asemenea, uleiul esențial de cedru este utilizat frecvent la masajul terapeutic, deoarece relaxează și calmează mintea și trupul.

  Descriere

  Utilizări

  În cadrul rutinei de îngrijire a tenului, adaugă una-două picături la loțiunea tonică sau crema hidratantă, pentru a obține un ten curat, cu aspect sănătos.
  Pune o picătură pe un tampon de vată și pune-l în dulap, pentru un efect de împrospătare și combatere a mirosurilor neplăcute.
  Adaugă ulei esențial de cedru în apa de baie, pentru o experiență relaxantă, de tip SPA.

  Indicații de utilizare

  Difuzare: Pune trei-patru picături în difuzorul ales.

  Utilizare ca aromatizant alimentar: Diluează o picătură în 125 ml de lichid.

  Uz extern: Pentru masaj, amestecă 5 picături cu 10 ml de ulei cărăuș. Pentru îmbăiere, amestecă 5 picături cu 5 ml de ulei cărăuș. Pentru parfumare, amestecă 1 picătură cu 10 picături de ulei cărăuș.

  Precauții

  „Poate cauza sensibilizare cutanată. A nu se lăsa la îndemâna copiilor. Dacă sunteți însărcinată, alăptați sau vă aflați sub supraveghere medicală, consultați medicul. Evitați contactul cu ochii, interiorul urechilor și zonele sensibile.

  Beneficii primare

  Favorizează relaxarea.
  Menține aspectul sănătos al pielii.

  Descriere aromatică

  Ierbaceu, camforaceu

  Metodă de extragere

  Distilare cu abur

  Partea plantei

  Lemn

  Constituenți principali

  α-cedren, cedrol, tujopsen

  Articole despre Cedru

  Nevoia de apartenență – 6 uleiuri esențiale si 5 soluții zilnice de ajutor citește aici 

  Informații suplimentare

  Greutate15 g

  Te pot interesa ...

  Articole similare 

  nevoie_de_apartenenta

  Nevoia de apartenență – 6 uleiuri esențiale si 5 soluții zilnice de ajutor

  Sentimentul de apartenență este crucial pentru satisfacția vieții noastre, fericirea, sănătatea mentală și fizică și chiar longevitatea. Ne oferă un sens al scopului și al sensului.
  Anthony Robins spunea ca, calitatea vieții noastre este direct influențată de calitatea relațiilor noastre . Și completez eu, și al comunitații de care aparținem.

  CITESTE ARTICOLUL »

  Stiai ca poti cumpara uleiuri esentiale
  cu pana la 25 % reducere ?

  Devina membru DoTerra

  © 2022 Copyright Sc. Satoris Serve SRL

  Realizat cu multa ❤ pentru mama natura


  Warning: Attempt to read property "post_type" on int in /home2/r86464nata/arvi.ro/wp-content/plugins/events-manager/classes/em-event-post.php on line 207

  Leave a Comment

  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  Shopping Cart